Renovlies op Gipsplaat: Een Strakke Afwerking voor Je Wanden

Renovlies op gipsplaat aanbrengen: hoe werkt dat?

Renovlies is een speciaal soort glasvezelbehang dat wordt gebruikt om muren een egale en duurzame afwerking te geven. Het wordt vaak toegepast op gipsplaatwanden om onregelmatigheden te verbergen en een perfect glad oppervlak te creëren.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Voordelen van Renovlies op Gipsplaat

  1. Strakke Afwerking: Een van de belangrijkste voordelen van renovlies op gipsplaat is het vermogen om een strakke en gladde afwerking te bieden. Zelfs als de gipsplaatwand enigszins onregelmatig is, kan renovlies deze imperfecties verbergen en een naadloos resultaat opleveren.

  1. Duurzaamheid: Renovlies is duurzaam en bestand tegen scheuren, stoten en andere beschadigingen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor ruimtes die veel worden gebruikt, zoals de woonkamer, gangen en slaapkamers.

  1. Overschilderbaar: Renovlies is eenvoudig te schilderen in de kleur van je keuze. Hierdoor kun je gemakkelijk de uitstraling van je interieur aanpassen zonder grote renovaties.

renovlies op gipsplaat

Het Proces van Renovlies op Gipsplaat Aanbrengen

  1. Voorbereiding van de Ondergrond: Zorg ervoor dat de gipsplaatwand goed schoon en droog is. Repareer eventuele scheuren of gaten en schuur de wand lichtjes om een glad oppervlak te creëren.

  1. Aanbrengen van de Renovlies: Breng de lijm gelijkmatig aan op de gipsplaatwand met een roller. Plaats vervolgens renovlies 150 gram op de natte lijm en strijk het glad met een behangspatel om luchtbellen te voorkomen.

  1. Snijden en Aanpassen: Snijd overtollig materiaal af met een scherp mes en werk de naden zorgvuldig bij. Zorg ervoor dat de naden goed op elkaar aansluiten voor een naadloos resultaat met renovliesbehang.

  1. Drogen en Schuren: Laat het renovlies volledig drogen en schuur lichtjes om eventuele ruwheid te verwijderen.

  1. Schilderen: Breng ten slotte de gewenste verf aan op het renovlies en geniet van je strak afgewerkte muur.

Tips voor een Succesvolle Toepassing

  1. Zorg voor een goede voorbereiding van de ondergrond om een optimale hechting te garanderen.

  1. Gebruik hoogwaardige lijm en volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op.

  1. Werk met zorg bij het aanbrengen van het renovlies om luchtbellen te voorkomen.

  1. Neem de tijd om de naden en hoeken nauwkeurig bij te werken voor een naadloos resultaat.

  1. Kies kwaliteitsverf voor een duurzaam en egaal eindresultaat.

Met renovlies op gipsplaat kun je eenvoudig een moderne en strakke uitstraling aan je interieur geven. Volg deze stappen en tips voor een succesvolle toepassing en geniet van de verbeterde esthetiek van je woning!

Wil jij je gipsplaten laten afwerken met renovlies? Vraag dan een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven