Renovlies Verwijderen van Muren: Stappen en Tips

Wil renovlies verwijderen? Dan gaan wij je uitleggen hoe je dit doen zonder schade te maken aan je wanden! Volg onze tips op en alles komt goed.

Dit type behang is een populaire keuze voor wandbekleding vanwege zijn duurzaamheid en strakke afwerking.

Maar er komt een moment waarop je misschien besluit dat je een verandering wilt aanbrengen in je interieur en het bestaande renovlies behang wilt verwijderen.

Het verwijderen van renovlies behang kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste aanpak en gereedschappen kun je deze klus met succes klaren. Hier zijn de stappen en tips om renovlies behang te verwijderen van je muren.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Benodigdheden:

  • Plamuurmes of behangafsteker

  • Emmer

  • Warm water

  • Behangafweekmiddel

  • Spons of doek

  • Schuurpapier

  • Eventueel een stoommachine

  • Beschermende kleding en handschoenen

Let op: je moet ook de behangresten voorzichtig verwijderen van de muur.

Stap 1: Voorbereiding

Begin bij behang eraf halen met het voorbereiden van de werkruimte. Verwijder meubels en decoraties uit de kamer om voldoende ruimte te creëren voor de klus.

Bedek de vloer met afdekzeil of oude lakens om deze te beschermen tegen eventuele druppels water of lijmresten.

Stap 2: Beginnen met het Losmaken van het Behang

Gebruik een plamuurmes of behangafsteker om voorzichtig een hoek of rand van het renovlies behang los te maken. Probeer de bovenste laag van het behang te verwijderen. Trek het behang voorzichtig naar beneden met een hoek van ongeveer 45 graden.

Stap 3: Behangafweekmiddel Aanbrengen

Als het renovlies behang moeilijk loskomt, breng dan een behangafweekmiddel aan volgens de instructies op de verpakking.

Meestal houdt dit in dat je het afweekmiddel op het behang spuit of aanbrengt met een spons of doek. Laat het afweekmiddel even inwerken om de lijm te verzachten.

Stap 4: Verwijderen van het Behang

Zodra het behang is doorweekt met het afweekmiddel, kun je proberen het voorzichtig van de muur te trekken.

Gebruik je plamuurmes om de hoeken van het behang op te tillen en trek het behang naar beneden in een hoek van 45 graden.

Werk langzaam en voorzichtig om te voorkomen dat je de onderliggende muur beschadigt.

Stap 5: Herhalen indien nodig

Het kan zijn dat sommige delen van het behang hardnekkiger zijn dan andere. In dat geval herhaal je de stappen 3 en 4 totdat al het behang is verwijderd.

Stap 6: Verwijderen van Lijmresten

Nadat al het behang is verwijderd, blijven er mogelijk lijmresten achter op de muur. Gebruik een vochtige spons of doek om de lijmresten te verwijderen. Je kunt ook een plamuurmes gebruiken om hardnekkige lijmresten voorzichtig af te schrapen.

Stap 7: Schuren en Voorbereiden voor Afwerking

Schuur de muur lichtjes om eventuele onregelmatigheden glad te maken en te zorgen voor een goede hechting van nieuwe afwerking, zoals schilderen of nieuw behang aanbrengen.

Mocht je een trapgat behangen dan is belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Je wilt namelijk altijd veilig te werk gaan! Lees onze tips hierover.

Stap 8: Opruimen

Ruim de werkruimte op, verwijder afdekzeil of lakens van de vloer en breng meubels en decoraties terug naar de kamer.

Met deze stappen en wat geduld kun je renovlies behang succesvol verwijderen van je muren en je voorbereiden op de volgende fase van je interieurproject.

Onthoud dat het verwijderen van behang wat tijd en moeite kan kosten, maar met de juiste aanpak kun je een gladde en schone muur bereiken voor je nieuwe wandafwerking.

Renovlies verwijderen zonder schade

Renovlies behang verwijderen zonder schade te maken is een kunst. Echter, het is wel belangrijk omdat je geen zin hebt om je muren opnieuw te stucen.

Vanwege deze reden kun je ook ervoor kiezen om renovlies te laten verwijderen. Hier hebben wij op dit moment een aanbieding voor. Ontvang vrijblijvend een offerte.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven