Dit is de beste ondergrond voor renovlies wanneer je start met behangen.

De Beste Ondergrond voor Renovlies Behang

Renovlies behang is dé keuze voor strakke en naadloze wanden, maar voor een optimaal resultaat is de ondergrond minstens zo belangrijk.

Als behangspecialist hebben we bij ons bedrijf jarenlange ervaring met het voorbereiden van ondergronden voor Renovlies. In deze blog delen we wat de beste ondergrond is voor Renovlies behang en waar je op moet letten.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom is de ondergrond zo belangrijk?

De ondergrond bepaalt grotendeels het uiteindelijke resultaat van je behangwerk. Dit is de reden waarom er vaak behangen wordt op stucwerk.

Het aanbrengen van een stucpasta kan de ondergrond voor je behang enorm verbeteren. Je moet alleen wel de muur schuren voordat je aan de slag gaat met renovliesbehang.

Renovlies is glad en heeft een naadloze afwerking, waardoor elke oneffenheid of scheur in de muur zichtbaar kan worden als de ondergrond niet goed is voorbereid.

Een goede ondergrond zorgt ervoor dat het behang perfect hecht, scheuren voorkomt en de levensduur van het behang verlengt.

Wat is de beste ondergrond voor Renovlies?

  1. Glad Stucwerk Een gladgestucte muur is de ideale ondergrond voor Renovlies behang. Het zorgt voor een naadloze afwerking en geeft het beste eindresultaat. Zorg ervoor dat het stucwerk volledig droog is voordat je het behang aanbrengt, om vochtproblemen te voorkomen.
  2. Gipsplaten Gipsplaten zijn ook zeer geschikt als ondergrond voor Renovlies, mits de naden en schroefgaten goed zijn afgewerkt. Het is belangrijk om deze eerst te vullen en glad te schuren, zodat het behang mooi egaal kan worden aangebracht.
  3. Bestaand behang of verf In sommige gevallen kan Renovlies over bestaand behang of verf worden aangebracht. Dit hangt echter af van de staat van de onderlaag. Bubbels, scheuren of afbladderende verf moeten eerst worden verwijderd. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en egaal is voor het beste resultaat.
  4. Cementgebonden wanden Cementgebonden wanden kunnen ook een goede ondergrond vormen voor Renovlies, maar ze moeten eerst worden geëgaliseerd. Cement kan oneffenheden bevatten die je later door het behang heen kunt zien. Egaliseer de muur om een glad oppervlak te creëren voordat je begint met behangen.

Op buitenmuren kun je geen renovlies aanbrengen, deze zul je dus moeten stucen. Dit zijn de nadelen van een buiten stucen waar je rekening mee moet houden.

Hoe bereid je de ondergrond voor?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je muren klaar te maken voor Renovlies behang:

  • Reinigen: Zorg dat de muur schoon is door stof, vuil of vet te verwijderen. Dit zorgt voor een goede hechting van het behang.
  • Scheuren en gaten vullen: Vul eventuele scheuren, gaten of andere beschadigingen in de muur op met een geschikt vulmiddel en schuur deze vervolgens glad.
  • Grondverf aanbrengen: Voor een goede hechting is het aan te raden om eerst een laag grondverf aan te brengen op de muur. Dit zorgt ervoor dat het behang beter blijft plakken en voorkomt dat de muur vocht absorbeert.

We hebben jarenlang een behanger gezocht die kan behangen op oneffen muren maar ze bestaan echt niet. Zelfs de beste behangers hebben een goede ondergrond nodig.

Hoe belangrijk is de ondergrond?

De beste ondergrond voor Renovlies behang is een glad, schoon en goed voorbereide muur.

Of het nu gaat om stucwerk, gipsplaten of cementgebonden wanden, het is cruciaal om de ondergrond zorgvuldig te behandelen voordat je het behang aanbrengt.

Bij ons behangbedrijf zorgen we altijd voor een perfect voorbereide ondergrond, zodat jouw wanden jarenlang strak en mooi blijven.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven